[Θεσσαλονίκη] Παρέμβαση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στα Carrefour

O Μαρινόπουλος καυχιέται ότι είναι μια 100% ελληνική εταιρία, ο μεγαλύτερος εργοδότης στη χώρα (πάνω από 10.00 υπαλλήλους) που εξαγοράζει συνεχώς άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Ελλάδα και Βαλκάνια (Ο.Κ., Carrefour, dia κα). Τα κέρδη του εν λόγω επιχειρηματία με σταθερή αύξηση ως το 2014 πήγαιναν εξολοκλήρου στη τσέπη του.

Τώρα όμως θέλει να μοιραστεί τη «χασούρα» με τους εργαζόμενους. Μέσα σε ένα καθεστώς τρομοκρατίας, (ενδεικτικό το ότι ελέγχει σωματικά τους εργαζόμενους με σεκιούριτι μήπως και πήραν προϊόντα) και επιβεβλημένου από τα μνημόνια εργασιακού μεσαίωνα, αυτός απαιτεί διαρκώς κι άλλα. Επιβάλλει καθεστώς ατομικών συμβάσεων, απολύει με εθελούσιες εξόδους, εκμεταλλεύεται την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, κλείνει καταστήματα για να «εξυγιάνει» την επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι, σάρκα από τη σάρκα της τάξης μας, προκήρυξαν απεργία για την 1η Δεκέμβρη σε όλα τα καταστήματα Carrefour. Πρέπει να σταθούμε πλάι στον αγώνα τους, πρέπει να κάνουμε τον Μαρινόπουλο να καταλάβει πως οι άνθρωποι που εκμεταλλεύεται δεν είναι μόνοι τους.

Την Κυριακή 29/11 σαν μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης, επισκεφτήκαμε υποκαταστήματα Carrefour στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αχρηστεύσαμε τις κλειδαριές (καθυστερώντας το άνοιγμα της Δευτέρας και δίνοντας την ευκαιρία για έναν καφέ στους εργαζόμενους) και γράψαμε στένσιλ για να τους δώσουμε κουράγιο:
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΟΙ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ CARREFOUR

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

αναρχικοί/αναρχικές