[Θεσσαλονίκη] Επίθεση στις εγκαταστάσεις της HELEXPO

EXPO 2015
MILANO 2015
”FEEDING THE PLANET ENERGY FOR LIFE”

Είναι η φετινή βιτρίνα της κοινωνικής ευαισθητοποίησης της βιομηχανικής φιέστας που σηματοδοτούν οι διεθνείς EXPO. Από το Λονδίνο του 1851 και τη Μεγάλη έκθεση των βιομηχανικών επιτευγμάτων όλων των εθνών, ο θεσμός της ΕΧΡΟ μετράει πάνω από 250 χρόνια διακρατικών συνεργασιών, οικονομικών και πολιτικών συμφωνιών και εθνικής προβολής του κάθε κράτους-μέλους του ΒΙΕ (Γραφείο Διεθνών Εκθέσεων)

Τα εγκαίνια της φετινής ΕΧΡΟ στο Μιλάνο την πρωτομαγία, βρήκαν απέναντι τους χιλιάδες αγωνιζόμενους από όλη την Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης το Black Block επιχειρεί να προσεγγίσει τις εγκαταστάσεις της έκθεσης, όπου και ξεσπούν πολύωρες συγκρούσεις με τους μπάτσους.

Μια μέρα μετά, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, προσάγονται άτομα από διάφορα μέρη του Μιλάνου, ανάμεσα τους και οι 5 αγωνιζόμενοι από την Αθήνα καθώς εξέρχονται από κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο. Κατά τη συγκεκριμένη επιχείρηση δεν προέκυψε καμία σύλληψη παρά μόνο η βίαιη απόσπαση DNA και αποτυπωμάτων από τους προσαχθέντες, με σκοπό το φακέλωμα τους για μελλοντικές διώξεις.

Στις 12 Νοέμβρη και ενώ έχουν εκδοθεί πανευρωπαϊκά εντάλματα, συλλαμβάνονται αγωνιζόμενοι σε Ιταλία και Ελλάδα, ενώ αρκετά ακόμα από διάφορες χώρες της Ευρώπης, καταζητούνται για την συμμετοχή τους στην διαδήλωση noexpo. Στο Μιλάνο προφυλακίζονται 4 συλληφθέντες, ενώ οι 5 αγωνιζόμενοι από την Αθήνα βρίσκονται σε άτυπη ομηρία, με την επιβολή των πρωτοφανών περιοριστικών όρων της εμφάνισης στο τμήμα 3 φορές την εβδομάδα, εν αναμονή της απόφασης έκδοσης και προφυλάκισής τους στις φυλακές του ιταλικού κράτους.

Τη στιγμή που οι διεθνείς κατασταλτικές συνεργασίες μεταξύ των κρατών στοχοποιούν αγωνιστές σε κάθε μεριά της γης, ο δικός μας αγώνας αφήνει πίσω τεκμήρια αθωότητας και ενοχής, στοιχεία δικογραφιών, και ”ατράνταχτες” μαρτυρίες μπάτσων και προωθεί τη διεθνιστική αλληλεγγύη γκρεμίζοντας στην πράξη έθνη-κράτη-σύνορα και φράχτες.

ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Ξημερώματα 28/11 πανευρωπαϊκή μέρα αλληλεγγύης στους διωκόμενους της noexpo, επιτεθήκαμε με 14 βόμβες μολότωφ στις εγκαταστάσεις της HELEXPO-κτήριο διοίκησης της ΔΕΘ, ως την εγχώρια έκφραση του ΒΙΕ και συνεργάτιδα δύναμη με τον ελληνικό-ιταλικό επιμελητήριο.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΩΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΧΡΟ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 4 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ