[Αθήνα] Για τον πυροβολισμό στα Εξάρχεια

Πρίν ξεκινήσω την περιγραφή του γεγονότος. Θα ήθελα να αναφέρω τους λόγους που δεν κινήθηκα νομικά. Αρχικά δηλώνω αναρχικός- αντιεξουσιαστής. Άρα η συνειδηση μου δεν εξαπατάται από νομικές διαδικασίες. Οι μαχητές της ελευθερίας πρέπει να χαράζουν μια ξεκάθαρη γραμμή απέναντι στο σύστημα και τα “προνόμια” που μας παρέχει. Στην παρακάτω ανάλυση του γεγονότος (που συνέβη 2 μέρες πριν απ’την επέτειο της δολοφονίας του συντρόφου Α. Γρηγορόπουλου) θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν θεωρώ τον εαυτό μου θύμα αυτής της επίθεσης, γιατί όπως είπα και πριν η γραμμή είναι χαραγμένη και απέναντι βρίσκεται ο εχθρός.

Το βράδυ της 4ης Δεκέμβρη ενώ βρισκόμουν στην περιοχή των εξαρχείων, μαζί με κάποιους συντρόφους αντιλαμβανόμαστε ότι μας ακολουθούν 3 ασφαλήτες κοντά στην Μπενάκη και Ερεσσού. Μετά από μια γρήγορη συννενόηση μεταξύ μας τους πήραμε στο κυνήγι και τους τραμπουκίσαμε. Οι 2 έτρεξαν στην Δερβενίων προς Ζωοδοχου Πηγής ενώ ο 3ος προς Ερεσσού, για να βγεί και αυτός προς Ζωοδ. Πηγής. Καθόλου έκπληκτοι βλέπουμε τους 2 να στρίβουν Βαλτετσίου προς Χαριλάου Τρικούπη δηλαδή ακριβώς στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκετε μόνιμα εκεί. Καθώς γυρνάμε προς τα πίσω βλέπουμε τον 3ο ασφαλίτη και του φωνάζω “Πού θα πας κωλοασφαλήτη τώρα;” Ξαφνικά αντικρύζω οτι κρατάει το όπλο σε ευθεία βολή και μου φωνάζει “Έλα’δω να σε γαμήσω” σημαδευοντάς με στο στήθος. Μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα οπλίζει, και του φωνάζω “Τί θα κάνεις Θα με πυροβολήσεις;”. Η απάντηση ήταν ένας πυροβολισμός στο πόδι μου. Όμως εκείνη την στιγμή δεν κατάλαβα οτι με πέτυχε αλλά στη σκέψη πως η επόμενη θα μπορούσε, άρχισα να τρέχω προς την πλατεία που τελικά διαπίστωσα πως έχω τραυματιστεί.

Θεωρώ πως αξίζει μια τέτοια πληροφορία να μαθευτεί όχι για να σκορπίσει τον φόβο, αλλά την οργή. Δεν κολώνουμε πουθενά και να ξέρουν καλά πως δεν λυγίζουμε ούτε με σφαίρες.

Επίθεση πρώτα και πάντα, με κάθε τρόπο και μέσο, σε κράτος και τα τσιράκια του.

Ραντεβού σήμερα (6/12) και καθε μέρα στους δρόμους.

Η σφαίρα θα επιστραφεί στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς.

Δύναμη στα αλάνια που κατηγορούνται για την υπόθεση του Βελβεντού και της Ν. Φιλαδέλφιας.

Μ.Κ.