[Αθήνα] Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό στην εκκλησία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αντιχριστούγεννα 2013

Στις 30/12, λίγο πριν τις 2:30 τα ξημερώματα, επιτεθήκαμε στο ναό του Αγίου Κοσμά στην οδό Πίνδου, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σκοπεύαμε να προκαλέσουμε σοβαρές υλικές καταστροφές. Το αρχικό σχέδιο ήταν να σπάσουμε ένα τζαμάκι στην πόρτα που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του ναού, να χύσουμε στο εσωτερικό του ναού 5 λίτρα εύφλεκτου μίγματος με χωνί συνδεδεμένο με σωλήνα και να τοποθετήσουμε εμπρηστικό μηχανισμό με άλλα 5 λίτρα του ίδιου μίγματος και χρονοκαθυστέρηση στην εξωτερική πλευρά της πόρτας. Όμως όταν σπάσαμε το τζάμι ανακαλύψαμε ότι από πίσω υπήρχε μεταλλικό φύλλο. Αποφασίσαμε να μην το τρυπήσουμε, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν χρονοβόρο και πολύ θορυβώδες. Έτσι τοποθετήσαμε το μηχανισμό, ανάψαμε τα κεράκια και αποχωρήσαμε.

Τελικά οι υλικές ζημιές ήταν αμελητέες. Όμως η ενέργεια διατηρεί το συμβολισμό της ως έγκαυμα στην πίσω πόρτα μιας εκκλησίας.

Το βρίσκουμε περιττό να μιλήσουμε εδώ για τα εγκλήματα του χριστιανισμού ανά τους αιώνες, για την αποβλακωτική επίδραση της χριστιανικής ιδεολογίας στις μάζες ή για τη διαπλοκή της εκκλησίας με το κράτος και το κεφάλαιο. Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε βασικά για λόγους προσωπικής απόλαυσης. Μας αρέσει να καίμε εκκλησίες.

Αφιερώνουμε αυτή την ελάχιστη χειρονομία σε όλα τα αγόρια και τα κορίτσια που βαδίζουμε μαζί πάνω από την άβυσσο πιασμένοι χέρι με χέρι.

Καλά Αντιχιστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούριος τρόμος!

Σας αγαπάμε όλους εκτός από τους περισσότερους.

Πυρομανείς Χαοτικοί

* * *

ο χρήστης ‘ναος αγ.κοσμα αιτωλου ν.φιλαδελφειας’ κοινοποίησε στο fb: “δοξαζουμε τον θεο που δεν ειχαμε μεγαλες καταστροφες και ευχαριστουμε την πυροσβεστικη υπηρεσια για την αμεση επεμβαση της ..οσο για τους εμπρηστες ο θεος να τους λυπηθει”