[Αθήνα] Στάση στις ανδρικές και γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

Τη Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014, οι κρατούμενοι της Α πτέρυγας Κορυδαλλού και οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού προχώρησαν σε στάση, αρνούμενοι/-ες να αποχωρήσουν από τα προαύλια των φυλακών για μία ώρα μετά τη λήξη του προαυλισμού (11.00-12.00 το μεσημέρι), ως ένδειξη πένθους και οργής για το θάνατο του συγκρατούμενού τους Ίλια Καρέλι.

Στην Α πτέρυγα Κορυδαλλού γράφτηκαν συνθήματα με μπογιά στους τοίχους, ενώ φωνάχτηκαν συνθήματα όπως «Και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει: μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», «Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει», «Μπουρλότο και φωτιά σε όλα τα κελιά».

Βίντεο: https://vimeo.com/90602222

Στις γυναικείες φυλακές φωνάχτηκαν συνθήματα κατά των μπάτσων, των φυλακών, και των χρυσαυγιτών, όπως «Μπουρλότο και φωτιά σε όλα τα κελιά», «Φασίστες κουφάλες, έρχονται κρεμάλες», «Λύσσα και συνείδηση, άρνηση και βία φέρνουν το χάος και την αναρχία», «Τα κράτη είναι οι μόνοι τρομοκράτες, αλληλεγγύη στους ένοπλους αντάρτες», «Φωτιά φουρνέλο σε τούτο το μπουρδέλο».

Ακολουθεί το κείμενο των κρατουμένων που στάλθηκε στο υπουργείο:

Ανακοίνωση κρατουμένων προς το υπουργείο Δικαιοσύνης

Λίγα 24ωρα μετά τη βάναυση δολοφονία του συγκρατούμενού μας Ίλια Καρέλι και ενώ το αίμα του απ’ τα χτυπήματα των βασανιστών του είναι ακόμα νωπό, κανείς απ’ το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει κάνει τίποτα. Γι’ αυτό σήμερα, 31 Μαρτίου, εμείς οι κρατούμενοι/-ες σε ένδειξη διαμαρτυρίας μένουμε μια ώρα στα προαύλια μετά το πρωινό κλείδωμα.

Απαιτούμε απ’ το υπουργείο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη απ’ την οικογένεια του δολοφονημένου κρατούμενου και να βρει και να τιμωρήσει τους ένστολους δολοφόνους που σκότωσαν τον Ίλια Καρέλι. Το χρωστάμε στο νεκρό συγκρατούμενό μας, στον εαυτό μας και στους δεκάδες φυλακισμένους που βασανίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους στα σωφρονιστικά κάτεργα. Ή θα παλέψουμε για τα δικαιώματά μας, ή θα πεθαίνουμε αργά μέσα στις φυλακές.

Οι κρατούμενοι/-ες του Κορυδαλλού

ΥΓ. Η κινητοποίηση ενάντια στο φασιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για φυλακές τύπου Γ συνεχίζεται μέχρι τη νίκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.