[Θεσσαλονίκη] Μικροφωνική αλληλεγγύης στον 105FM

Σήμερα Τρίτη 30 Απριλίου πραγματοποιήσαμε μικροφωνική αλληλεγγύης στην πρυτανεία ΑΠΘ μετά από την καταστροφή της κεραίας του 105fm στην Μυτιλήνη. 15 σύντροφοι από τον 1431am και το Radio Revolt συγκεντρωθήκαμε και πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μοίρασμα κειμένου στην πρυτανεία και τις γύρω σχολές. Το κείμενο της παρέμβασης:

Στις 28/4, στην πόλη της Μυτιλήνης, μετά από καταγγελία του ΕΣΡ και του ΕΕΤΤ και κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου εισέβαλλε στο χώρο της κεραίας του αυτοοργανωμένου ραδιοφώνου 105fm καταστρέφοντας την υποδομή των FM. Η στοχοποίηση δεν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό καθώς η επίθεση στην υποδομή του συνιστά ευθέως την προσπάθεια καταστολής της ελεύθερης έκφρασης και του αντικαθεστωτικού λόγου που προάγει.

Σήμερα στον ελλαδικό χώρο αλλά και παγκοσμίως δρα μια ευρεία γκάμα αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων (έντυπα, ραδιόφωνα, site, εκδόσεις κ.α.) τα οποία συνθέτουν το μωσαϊκό της αντικαθεστωτικής αντιπληροφόρησης. Λειτουργώντας αντί-ιεραρχικά, αδιαμεσολάβητα, αυτοοργανωμένα, αντί-εμπορευματικά, τα εγχειρήματα αυτά όπως και ο 105fm μπαίνουν στο στόχαστρο της καταστολής καθώς έρχονται σε ρήξη με τον κυρίαρχο λόγο και την κρατική προπαγάνδα.

Έχοντας βιώσει παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν (Radio-Revolt, Indymedia, 98fm, Ράδιο-Κατάληψη) οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του κράτους στις υλικοτεχνικές υποδομές τέτοιων μέσων δεν αποδείχτηκαν ικανές να αναστείλουν την λειτουργία των εγχειρημάτων και να φιμώσουν την διάχυση του ανατρεπτικού λόγου. Αντίθετα, εν μέσω του κοινωνικού πολέμου που εντείνεται, νέα μέσα αντιπληροφόρησης ξεπηδούν ενισχύοντας τις φωνές όσων αντιστέκονται, εξεγείρονται, επαναστατούν.

Εμείς απ’ την πλευρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον 105fm και δυναμώνουμε την δράση μας απέναντι σε κάθε προσπάθεια επιβολής της εξουσίας.

ΟΣΟ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ 105FM

1431ΑΜ – Ελεύθερη έκφραση στον μολυσμένο αέρα της πόλης!
Radio Revolt – Κάνε την φωνή σου όπλο!

Leave a Reply

Your email address will not be published.