[Αθήνα] Ανάληψη ευθύνης για σαμποτάζ σε 66 ATM σε 21 γειτονιές

Στην εποχή που ζούμε το κράτος γίνεται όλο και πιο απολυταρχικό, πιο εξουσιαστικό και πιο εκμεταλλευτικό. Χάνει το μανδύα του “κοινωνικού κράτους” και αναδεικνύει το πραγματικό του πρόσωπο: ως όργανο καταπίεσης και κυριαρχίας, ως θεσμικός εκφραστής της αστικής εξουσίας, ως εγγυητής της μισθωτής σκλαβιάς και της ταξικής κυριαρχίας των αφεντικών.

Επιτίθεται σε όποιο κομμάτι της κοινωνίας αντιστέκεται ή σε όποιο κομμάτι θεωρεί περιθώριο ή “ξένο σώμα” με διώξεις, με φυλακίσεις, με βασανισμούς, με εκτελέσεις, με επιστρατεύσεις, με απαγορεύσεις, με φόβο.

Κομμάτι αυτής της επίθεσης είναι και το πρόσφατο νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του σωφρονιστικού κώδικα. Ένα νομοσχέδιο που προσπαθεί να κάνει χειρότερες τις ήδη άθλιες συνθήκες του εγκλεισμού. Ένας νόμος που δημιουργεί μια φυλακή μέσα στη φυλακή, με περιστολή αδειών, με περιορισμό της επικοινωνίας και των επισκεπτηρίων, με προώθηση και επιβράβευση του χαφιεδισμού, με πιο αυστηρές και περισσότερες ποινές, με την επιβολή ψυχολογικών και σωματικών βασανιστηρίων.

Ταυτόχρονα τόσο μέσα στις φυλακές όσο και έξω από αυτές διεξάγονται αγώνες ενάντια στο νέο αυτό καθεστώς εγκλεισμού και στις ειδικές συνθήκες κράτησης. Στιγμές άρνησης και αγώνα ενάντια στο μονοπώλιο εξουσίας του κράτους.

Εμείς από την πλευρά μας θέλοντας να συνδεθούμε με αυτούς τους αγώνες, αλληλέγγυοι στο πλευρό των κρατουμένων, συμβάλλοντας με τον τρόπο μας στον πολύμορφο αγώνα για την όξυνση του κοινωνικού-ταξικού πολέμου, τα ξημερώματα της 1ης Μάη μπλοκάραμε τα παρακάτω ΑΤΜ:

Γαλάτσι – 2 ΕΤΕ (Παπαφλέσσα), 1 Πειραιώς (Τράλλεων), 1 Alpha Bank (Τράλλεων)

Γκύζη – 1 Πειραιώς (Βαλτινών), 1 Alpha Bank (πλ. Γκύζη)

Αγ. Παρασκευή – 1 Πειραιώς (Ηπείρου)

Χολαργός – 1 ΕΤΕ (Μεσογείων)

Άνω Πατήσια – 1 Πειραιώς (Πατησίων)

Πολύγωνο – 1 ΕΤΕ (Μητροπέτροβα)

Μαρούσι – 2 ΕΤΕ

Κυψέλη – 1 Eurobank (Ευελπίδων), 2 ΕΤΕ (Κερκύρας), 1 Πειραιώς (Κερκύρας)

Παγκράτι – 1 ΕΤΕ (πλ. Βαρνάβα), 1 Πειραιώς (Ερατοσθένους), 1 Alpha Bank (Ευτυχίδου), 1 Πειραιώς, 4 Γενική Τράπεζα (Υμηττού)

Καισαριανή – 1 Alpha Bank (Εθν. Αντιστάσεως), 1 Πειραιώς (Εθν. Αντιστάσεως), 1 Eurobank (Εθν. Αντιστάσεως), 1 ΤΤ (Εθν. Αντιστάσεως), 2 ΕΤΕ (Εθν. Αντιστάσεως), 1 Πειραιώς (Νικηφορίδη)

Βύρωνας – 1 Alpha Bank, 2 ΕΤΕ, 1 Πειραιώς

Άλιμος – 3 Alpha Bank, 2 Πειραιώς

Υμηττός – 1 Alpha Bank (πλ. Υμηττού), 1 ΤΤ (πλ. Υμηττού)

Πετράλωνα – 1 Alpha Bank (3ων Ιεραρχών), 1 Eurobank (3ων Ιεραρχών), 2 Πειραιώς (3ων Ιεραρχών)

Ν. Σμύρνη – 1 Alpha Bank (πλ. Νέας Σμύρνης), 1 TT (πλ. Νέας Σμύρνης)

Ελληνικό – 1 Alpha Bank (Ιασωνίδου), 1 Eurobank (Ιασωνίδου), 1 Πειραιώς (Ιασωνίδου)

Γλυφάδα – 1 Eurobank (Γούναρη), 1 ΕΤΕ (Γούναρη), 1 ΤΤ (Γούναρη)

Δάφνη – 1 Eurobank (Εθν. Μακαρίου), 1 Alpha Bank (Αγ. Δημητρίου), 1 Alpha Bank (Βουλιαγμένης), 1 Eurobank (Ελ. Βενιζέλου), 1 Πειραιώς (Αγ. Ιωάννης), 1 ΕΤΕ (Αγ. Ιωάννης)

Αγ. Δημήτριος – 1 Γενική Τράπεζα, 1 Alpha Bank, 1 ΕΤΕ

Φάληρο – 1 Alpha Bank (Αγ. Βαρβάρας)

Ν. Κόσμος – 2 ΕΤΕ