[Πάτρα] Αντιεκλογικά συνθήματα

Γι’ ακόμη μια φορά βλέπουμε τι κάνει πραγματικά το κράτος, διώκει, καταστέλλει, φυλακίζει τα από τα κάτω αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Παράλληλα, εξαθλιώνει και περιθωριοποιεί ανέργους, ανασφάλιστους, επισφαλώς εργαζόμενους, αστέγους, τοξικοεξαρτημένους, μετανάστες και άλλες κοινωνικές ομάδες.

Οι εξουσιαστές προκειμένου να μην χάσουν τη θέση τους στην εξουσία ή να ανέλθουν σ’ αυτή δίνουν και πάλι στο λαό υποσχέσεις και ψεύτικες ελπίδες. Ισχυρίζονται ότι θα λύσουν τα προβλήματά του μέσα από ένα θεσμό που θρέφει την ανισότητα, μέσα από ένα θεσμό ανάθεσης σε «ειδικούς».

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είδαμε υποψηφίους να γεμίζουν τις πόλεις με αφίσες, κάρτες, χαρτιά, τους ίδιους που κάποτε πολεμούσαν για τη διάσωση του περιβάλλοντος. Είδαμε υποψηφίους να τοποθετούνται για το πως πρέπει να «αξιοποιηθούν» τα κτίρια των καταλήψεων ενώ άλλοι παράθεσαν συσσίτια με ψηφοδέλτια και χαρτζιλίκι. Τέλος, ακούσαμε κάποιους να προτίθενται δήθεν να δωρίσουν τον μελλοντικό τους μισθό για το καλό του συνόλου και άλλους να διοργανώνουν πανηγυράκια με lifestyle καρικατούρες που δεν έχουν άλλο σκοπό από το να προωθήσουν τα σεξιστικά στερεότυπα της κοινωνίας και μέσω αυτού να μαζέψουν ψήφους.

Για μας δεν έχει σημασία αν οι υποψήφιοι προέρχονται από την αριστερά ή τη δεξιά, εξωκοινοβουλευτικές και μη, ή το παίζουν ανεξάρτητοι, ο ρόλος τους στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα είναι άλλος από το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης. Ο σκοπός τους είναι η ικανοποίηση της προσωπικής τους ματαιοδοξίας και η εξασφάλιση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Γι’ αυτό και θα μας βρίσκουν απέναντί τους! Όπως επίσης, και όλοι αυτοί που αποβλέπουν προσωπικό όφελος με το να πουλήσουν την ψήφο τους σε κάποιον υποψήφιο.

Έτσι την Τετάρτη 14/5 βάφτηκαν με σπρέι αντιεκλογικά συνθήματα στα εκλογικά κέντρα των: Θύμιος Σώκος Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Ιωάννης Δημαράς Υποψήφιος και απερχόμενος Δήμαρχος Πάτρας, Νικόλαος Οικονομόπουλος Υποψήφιος Δήμαρχος Πάτρας, Βίβιαν Σαμούρη Υποψήφια Δήμαρχος Πάτρας, και η Εμπορική Τράπεζα στην Ερμού.

Όποιος έχει πέσει θύμα των κάλπ`η`κων ονείρων ας αναλογιστεί πόσους έχει πιστέψει στο παρελθόν και αν αυτοί του έχουν προσφέρει κάτι ουσιαστικό.

Εμείς αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης, αντιεραρχικότητας, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και δίψα για ζωή και δημιουργία, όχι απλώς επιβίωση. Αγωνιζόμαστε για να τερματιστεί η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο και η επιβολή αυτού στο περιβάλλον και τη φύση. Για έναν κόσμο που ο καθένας θα προσφέρει αυτό που μπορεί και θα λαμβάνει αυτό που έχει ανάγκη.

ΥΓ. Όσο για σένα ανεξάρτητε Σώκο, που προσπάθησες να λάβεις πολιτική υπεραξία από τη δράση μας, να ξέρεις σε θεωρούμε ισάξιο καθίκι με όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Αναρχικές/οί ενάντια στις εκλογικές αυταπάτες