[Θεσσαλονίκη / Φυλακές Κορυδαλλού] Ελεύθερος ο αναρχικός Μπάμπης Τσιλιανίδης

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας…

Σήμερα (6/6) στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης παρουσία 40 αλληλέγγυων συνεχίστηκε η δίκη του συντρόφου Μπάμπη Τσιλιανίδη. Ο εισαγγελέας πρότεινε αθώωση καθώς όπως είπε το μαντήλι βρέθηκε πολύ μακριά από το χώρο της ληστείας αλλά και το DNA από μόνο του δεν αποτελεί επαρκές στοιχείο για την καταδίκη κάποιου/ας. Μετά την αγόρευση της δικηγόρου, η έδρα διέκοψε για να συνεδριάσει και μετά από 30 λεπτά ανακοίνωσε την αθώωση του Μπάμπη λόγω αμφιβολιών.

Και θα τον βαδίσουμε ως το τέλος.

Μετά από 3,5 χρόνια αιχμαλωσίας ο σύντροφος είναι και πάλι ελεύθερος. Παίρνοντας ζεστασιά από τις κινήσεις αλληλεγγύης που προηγήθηκαν τον τελευταίο καιρό σε Ελλάδα και εξωτερικό, η κοινότητα μας, η κοινότητα των εξεγερμένων μπορεί για λίγο να σκάσει ένα χαμόγελο για να υποδεχτεί έναν από τους αιχμάλωτους μαχητές της. Μα όχι για πολύ. Υπάρχουν ακόμη πολλοί σύντροφοι που βρίσκονται πίσω από τα τείχη των φυλακών, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που κρατούνται σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, υπάρχουν εκατομμύρια που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς και στα σχολικά κελιά, υπάρχουν πολλοί που μένουν εγκλωβισμένοι στις ιδιωτικές φυλακές των διαμερισμάτων αλλά και στα προαύλια των πόλεων εποπτευόμενοι από κάμερες και ένοπλες περιπολίες.

Υπάρχουν χιλιάδες αρνήσεις που πρέπει να συναντηθούν, υπάρχουν χιλιάδες επιθυμίες που μένει να πραγματωθούν. Έχουμε μπροστά μας χίλια τείχη να γκρεμίσουμε και χίλιους φόβους να στείλουμε στο διάολο αλλά η καταστροφή κράτους και καπιταλισμού, η απελευθέρωση της ζωής των ανθρώπων και της φύσης δεν αργεί.

Είμαστε εδώ, στεκόμαστε με πείσμα και η μέρα μας θα έρθει.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ