[Θεσσαλονίκη] Ανάληψη ευθύνης για οδοφράγματα φωτιάς

Το προσεχές διάστημα δρομολογείται από πλευράς κράτους η ψήφιση ενός νομοσχεδίου που αφορά τη δημιουργία νέων ειδικών συνθηκών κράτησης, τις “Φυλακές Τύπου Γ”.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μια σειρά μεταρρυθμίσεων που σαν στόχο έχουν τον περαιτέρω έλεγχο και καταστολή των “επικίνδυνων” κρατουμένων.

Ο αγώνας ενάντια στην επιβολή αυτών των νέων όρων ζωής έχει ήδη ξεκινήσει εντός αλλά και εκτός των τειχών.

Από τη Δευτέρα 23 Ιουνίου χιλιάδες κρατούμενοι σε διάφορες φυλακές της χώρας έχουν προχωρήσει σε μαζική απεργία πείνας με αίτημα την κατάργηση του νέου αυτού νομοσχεδίου.

Ο αγώνας αυτός συμπληρώνεται, όπως και οφείλει να κάνει, μέσα από πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης.

Η ιστορική αυτή στιγμή δεν πρέπει να μας βρει ασυνεπείς αλλά, αντιθέτως, έτοιμους και αποφασισμένους να πολεμήσουμε τόσο το συγκεκριμένο νομοσχέδιο όσο και κάθε συνθήκη εγκλεισμού και καταπίεσης που μέχρι τώρα ανεχτήκαμε. Τόσο στεκόμενοι απέναντι σε κράτος και Κεφάλαιο όσο και δίπλα στους αγωνιζόμενους κρατουμένους.

Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα, το βράδυ της Τετάρτης 25 Ιουνίου δυο ομάδες συντρόφων βγήκαμε συντονισμένα στους δρόμους Ολυμπιάδος και Γρηγορίου Λαμπράκη, και στήνοντας οδοφράγματα με λάστιχα και κάδους μπλοκάραμε την κυκλοφορία αφού πρώτα τα λούσαμε με βενζίνη και τα πυρπολήσαμε.

Ραντεβού στο δρόμο, μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή των φυλακών.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των φυλακισμένων.

Αναρχικοί/ές

Leave a Reply

Your email address will not be published.