[Αθήνα] Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό οχημάτων αντιπροσωπείας Skoda

Από την Δευτέρα 23/6 έχει ξεκινήσει μαζική απεργία πείνας στις περισσότερες φυλακές της χώρας. Οι κρατούμενοι εναντιώνονται με αυτόν τον τρόπο στο νέο πολυνομοσχέδιο για την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας και την αναδιάρθρωση-αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα.

Η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της καταστολής που δομείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Όταν έπεσε η μάσκα των καταναλωτικών παραδείσων και οι ψευδαισθήσεις του κοινωνικού σώματος για μία ήσυχη ζωή κατέρρευσαν, η κυριαρχία ξεγύμνωσε το πραγματικό της πρόσωπο. Ήταν η εποχή που η πνοή της κοινωνικής αναταραχής χάιδεψε το σβέρκο των “ισχυρών” και η κραυγή των απόκληρων περιθωριακών σφύριξε επικίνδυνα στα αυτιά τους. Το κράτος και τα συμφέροντα που προασπίζεται δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ατιμώρητους αυτούς που τόλμησαν να αμφισβητήσουν έμπρακτα την παντοδυναμία του. Αυτούς που κοίταξαν πέρα από τα καλούπια της αποστειρωμένης ζωής που μας πλασάρουν και τόλμησαν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Στα πλαίσια λοιπόν της πολυεπίπεδης όξυνσης της καταστολής που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια εντάσσεται και η ανάγκη για την δημιουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Αυτών των τσιμεντένιων τάφων που στοχεύουν τόσο να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για όποιον ασφυκτιά στις σύγχρονες τσιμεντουπόλεις από το να επιτεθεί σε ό,τι τον καταπιέζει, όσο και να τιμωρήσει όσους απείθαρχους κρατούμενους στασιάσουν και εναντιωθούν στους γδάρτες των ονείρων τους.

Οι επόμενες σκέψεις είναι αφιερωμένες σε όλους τους απείθαρχους και ανυπότακτους φυλακισμένους που επέλεξαν την απεργία πείνας σαν μέσο αντίστασης απέναντι στην απάνθρωπη και εκδικητική μανία του κράτους και των μηχανισμών του.

Σ’ εκείνους που κόντρα στον κανονισμένο θάνατο είναι ασυνεπείς στο ραντεβού τους και παραμένουν ζωντανοί.

Σ’ αυτούς που “περπατάνε” ακλόνητοι και με επιθετικές διαθέσεις στην λεωφόρο της κοινωνικής απραξίας.

Στα αλάνια που γεύονται την αίσθηση της παράβασης και φλερτάρουν με την παρανομία.

Στους αγωνιστές του σήμερα, του εδώ και τώρα αποφασισμένους, αδιάλλακτους και συγκρουσιακούς επαναστάτες.

Σ’ εσένα που η διάχυτη εξουσιαστική μανία δεν κατάφερε να σε λυγίσει και τάχθηκες μέχρι το τέλος με τα αντιφρονούντα κομμάτια της έμπρακτης εξεγερσιακής ζωής…

Γι’ αυτό και εμείς τα ξημερώματα της Δευτέρας 30/6 πυρπολήσαμε 4 οχήματα της αντιπροσωπείας Skoda στην περιοχή του Γέρακα σαν ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στην μαζική απεργία πείνας των κρατουμένων. Καλούμε σε κλιμάκωση και όξυνση πολύμορφων δράσεων αλληλεγγύης ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου τις επόμενες μέρες.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.

Συνειδητοποιημένοι Περιθωριακοί

Leave a Reply

Your email address will not be published.