[Λεωνίδιο] Σύλληψη μετανάστη εργάτη γης

Χθες, 29 Ιουλίου, το απόγευμα στο Λεωνίδιο πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας ενάντια στους μετανάστες εργάτες γης που ζουν και εργάζονται στη περιοχή. Στη πρωτοφανή για τα δεδομένα της περιοχής επιχείρηση συμμετείχαν περιπολικά, κλούβα και πολλοί άντρες της αστυνομίας. Η επιχείρηση δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει τα αντίστοιχα πογκρόμ που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας καθώς για αρκετές ώρες γίνονταν στοχευμένοι και μη έλεγχοι σε περιβόλια, θερμοκήπια και σπίτια στα οποία η αστυνομία είχε «πληροφορίες» ότι εργάζονται μετανάστες. Αποτέλεσμα ήταν η προσαγωγή αρκετών εργατών οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν χαρτιά και η σύλληψη ενός που δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα.

Άτομα από τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Πάζλ αλλά και μελή της Λαϊκής Συσπείρωσης πήγαμε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για να ενημερωθούμε για τη κατάσταση και τη τύχη των προσαχθέντων. Εκεί μάθαμε ότι μόλις είχε ξεκινήσει η μεταγωγή του συλληφθέντα για τη Τρίπολη ο οποίος απειλείται με διοικητική απέλαση εντός 15 ημερών αν δε γίνει από αυτόν προσφυγή απέναντι σε αυτήν την απόφαση.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση αυτή της αστυνομίας γίνεται λίγες μέρες μετά τη μαζική απεργία 800 μεταναστών εργατών γης στη γειτονική Σκάλα Λακωνίας η οποία έγινε σε αντίδραση για ανάλογες επιχειρήσεις της αστυνομίας στη περιοχή το τελευταίο διάστημα. Οι απεργοί εκεί κατήγγειλαν ότι οι διώξεις σε βάρος τους γίνονταν σε συνεννόηση και συνεργασία με τα ντόπια αφεντικά καθώς ήταν η περίοδος πληρωμών και σε πολλούς από αυτούς υπήρχαν μεγάλες οφειλές δεδουλευμένων. Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας εκεί μάλιστα συνεχίζονται και μετά την απεργία.

Οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στο Λεωνίδιο, πολλοί από αυτούς αρκετά χρόνια, είναι άτομα πλήρως αφομοιωμένα στη τοπική κοινωνία. Στο πρόσωπο τους αναγνωρίζουμε σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους που παλεύουν για την επιβίωση και που με τον καθημερινό τους μόχθο έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής. Για πολλούς από εμάς είναι συνάδελφοι στη δουλεία, γείτονες, φίλοι και σίγουρα συγχωριανοί.

Οι επιχειρήσεις αυτές της αστυνομίας εντάσσονται στη γενικότερη ακροδεξιά ατζέντα που εφαρμόζει το κράτος όσο αναφορά το μεταναστευτικό η οποία περιλαμβάνει δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα, δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, και άγρια πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας και αλλού. Επίσης σε περιπτώσεις όπως της Μανωλάδας και της Σκάλας συντάσσονται πλήρως με τα συμφέροντα των αφεντικών και λειτουργούν κατασταλτικά απέναντι στις συλλογικές διεκδικήσεις των εργατών.

Αλληλεγγύη στους μετανάστες του Λεωνιδίου.

Αλληλεγγύη στους εργάτες σε Σκάλα και Μανωλάδα, που αγωνίζονται για τα δεδουλευμένα τους.

Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Πάζλ
Λεωνίδιο Αρκαδίας