[Θεσσαλονίκη] Ανάληψη ευθύνης για επίθεση με γκαζάκια σε τράπεζα

Όταν ο εχθρός δείχνει να στέκεται δυνατός χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα για να συντρίψει καθετί αντίθετο τότε η επίθεση προς αυτόν, τα σύμβολα και τις υποδομές του είναι μονόδρομος. Όπου και αν κοιτάξουμε διακρίνουμε διαφόρων μορφών εξουσίες, είτε λέγεται μπάτσος, δικαστής, είτε σχολείο, τράπεζα, εκκλησία, φυλακή. Θεσμοί ενός σάπιου συστήματος που καθημερινά μας θυμίζουν ότι δεν είμαστε ελεύθεροι. Η πραγματική τους αξία θα φανεί με την καταστροφή τους και μέσα από τις στάχτες και τα συντρίμμια θα αναδειχθεί η ομορφιά τους. Άλλοι συμβιβασμοί δεν χωράνε στο εδώ και στο τώρα. Την θέση τους ας πάρουν η αποφασιστικότητα και ο συνεχής αγώνας.

Στον ακήρυχτο πόλεμο που διεξάγεται, όταν δεν γίνεται η άμεση χρήση των όπλων τότε επιστρατεύονται άλλα μέσα προκειμένου να χτυπηθεί το μυαλό και η ψυχή του κάθε αμετανόητου επαναστάτη. Οι νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας σκοπεύουν σε αυτό ακριβώς, στην εξόντωσή του. Με τη σειρά τους δικαστές κ εισαγγελείς καταδικάζουν εκδικητικά σε πολύχρονες ποινές. Το ρόλο της επιβεβαίωσε η εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή στη δίκη για την ληστεία της ΑΤΕ (πλέον Πειραιώς) στον Πυργετό Λάρισας χαρίζοντας απλόχερα από 16 χρόνια στους Γ.Ναξάκη και Γ.Σαραφούδη, με μοναδικό στοιχείο την πολιτική τους ταυτότητα.

Είτε οι δυο σύντροφοι συμμετείχαν στην ληστεία είτε όχι, είμαστε μαζί τους και τους αφιερώνουμε την επίθεση στην τράπεζα Πειραιώς τα ξημερώματα της Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Η πράξη αυτή είναι μια μικρή ένδειξη αλληλεγγύης και ένα μήνυμα ότι όλα συνεχίζονται…

Ο καθένας ας αγωνιστεί με τον τρόπο, τη δυναμική και τα μέσα που κατέχει μέχρι το τέλος, μέχρι την ολική απελευθέρωση.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ Ν.ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ Π.ΡΟΥΠΑ

ΜΙΑ ΥΨΩΜΕΝΗ ΓΡΟΘΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ