[Αττική] Μαζική απεργία πείνας φυλακισμένων στην Αμυγδαλέζα από 17/11

Μεταγραφή τηλεφωνικής ενημέρωσης από μετανάστες που ζουν φυλακισμένοι στην Αμυγδαλέζα κάτω από άθλιες συνθήκες (η επικοινωνία έγινε με μετανάστες που βρισκόντουσαν στην Ηγουμενίτσα πριν 3 χρόνια και διώχτηκαν με τη βία μέσω των ματ κάτω από πολιτικές εντολές, και με μετανάστες που βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα και έχουν συλληφθεί σε άλλα σημεία, οι περισσότεροι στην Αθήνα):

– Από 18 μήνες που ήταν η κράτησή μας έχει γίνει 26. Αν κάναμε εμπόριο ναρκωτικών, φόνους, το κράτος βάζει τους ανθρώπους αυτούς φυλακή. Εμάς γιατί μας βάζουν 26 μήνες φυλακή σαν δήθεν κράτηση. Με ποιο δικαίωμα αφού δεν διωκόμαστε για κάτι και δεν έχουμε κάνει κάτι.

– Στην Αμυγδαλέζα βρισκόμαστε 3000 άνθρωποι φυλακισμένοι άδικα.

– 1000 άτομα βρισκόμαστε σε απεργία πείνας.

– Στις 19-11-2014 είκοσι άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα λόγω της απεργίας πείνας.

– Όταν ζητάμε γιατρό για πρόβλημα υγείας τον βλέπουμε μετά από 1 μήνα.

– Όταν υπάρχει πρόβλημα υγείας ο γιατρός μας ρωτάει αν έχουμε χρήματα ή αν κάποιος μπορεί να μας στείλει για να αγοράσουμε τα φάρμακα που χρειάζονται. Με άλλον τρόπο φάρμακα δεν βρίσκονται. Τα μόνα φάρμακα που μας δίνουν είναι ντεπόν.

– Στις 19-11-14 ήρθαν κανάλια λόγω της απεργίας πείνας να επισκεφτούν το κέντρο κράτησης και διώχτηκαν από την αστυνομία.

– Οι αστυνομικοί μας βρίζουν, μας φτύνουν, μας χτυπάν συνεχώς.

– Οι αστυνομικοί μας απειλούν να σταματήσουμε την απεργία πείνας.

– Όταν δεν πιάνουν οι απειλές τους, ανώτεροί τους μας υπόσχονται πως αν σταματήσουμε την απεργία πείνας θα αφήσουν άτομα από μας ελεύθερα σαν ανταμοιβή. Μιλάμε φυσικά για 5 με 10 άτομα το πολύ ώστε να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ μας.

– Πριν 6 μέρες δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους. Ο ένας από το Μπαγκλαντές και ο άλλος από το Πακιστάν. Ο άνθρωπος από το Πακιστάν ζητούσε γιατρό για ένα μήνα. Αφού τον πήραν μας ενημέρωσαν ότι πέθανε από πρόβλημα υγείας. Πιστεύουμε ότι πέθανε από ξυλοδαρμό της αστυνομίας κατά τη μεταφορά του.

– Το φαγητό που μας δίνουν δεν το τρώνε ούτε πεινασμένα σκυλιά. Είναι άθλιο.

– Όταν βρέχει η βροχή στάζει μέσα στις τρώγλες που ζούμε.

– Η βρώμα είναι αφόρητη.

– Υπάρχουν πολλά άτομα από εμάς που μας συνέλαβαν αστυνομικοί, και ενώ είχαμε κόκκινη κάρτα, μας ’σκισαν τα χαρτιά και μας έκλεισαν εδώ, στο κολαστήριο της Αμυγδαλέζας.

Είμαστε άνθρωποι και όχι ζώα. Αν και ούτε τα ζώα δεν έχει το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται έτσι ο άνθρωπος.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την απεργία πείνας ακόμα και αν χρειαστεί να θαφτούμε ζωντανοί στην Αμυγδαλέζα. Για ποια δημοκρατία μιλάτε.

Ζητάμε την αλληλεγγύη και την πληροφόρηση για το τι συμβαίνει εδώ.

Απεργοί πείνας από Αμυγδαλέζα

Leave a Reply

Your email address will not be published.