Συλλογική απεργία πείνας μαχόμενων κρατουμένων από 2 Μάρτη 2015

Σε απεργία πείνας κατεβαίνουν από σήμερα, 2 Μάρτη 2015, μαχόμενοι κρατούμενοι με κύρια αιτήματα την κατάργηση των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, του «κουκουλονόμου», του νομικού πλαισίου για τις φυλακές τύπου Γ, της εισαγγελικής διάταξης που επιβάλλει τη βίαιη λήψη του DNA, καθώς και την άμεση απελευθέρωση του καταδικασμένου για τη 17Ν Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας.

Στην απεργία πείνας συμμετέχουν μέχρι στιγμής οι πολιτικοί κρατούμενοι στην Ε1 πτέρυγα της φυλακής τύπου Γ στον Δομοκό Δημήτρης Κουφοντίνας, Κώστας Γουρνάς και Νίκος Μαζιώτης, όπως και τα μέλη του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων Αντώνης Σταμπούλος (φυλακή Λάρισας), Τάσος Θεοφίλου (φυλακή Δομοκού), Φοίβος Χαρίσης, Αργύρης Ντάλιος και Γιώργος Καραγιαννίδης (φυλακή Κορυδαλλού). Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο ΔΑΚ σύντροφοι θα ακολουθήσουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Στην Ε1 πτέρυγα της φυλακής τύπου Γ στον Δομοκό, εκτός από τον Γιώργο Σοφιανίδη –απεργό πείνας από 27 Φλεβάρη, με αίτημα τόσο την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ όσο και την άμεση μεταγωγή του στον Κορυδαλλό προκειμένου να έχει πρόσβαση στις σπουδές του– απεργία πείνας ξεκίνησε από σήμερα, 2 Μάρτη, και ο κρατούμενος Μοχάμεντ-Σαΐντ Ελτσιμπάχ.