Κείμενο του ΔΑΚ με αφορμή την υπόθεση του Πάνου Ασπιώτη

Πριν από λίγες μέρες ο εισαγγελέας Γρεβενών έστειλε ειδοποίηση προς το σύντροφο Παναγιώτη Ασπιώτη πως τη Πέμπτη 19/11 στις 10.00 π.μ. ο τελευταίος θα μεταχθεί στο νοσοκομείο Γρεβενών για να του γίνει αιμοληψία με σκοπό την απόσπαση του dna.

Μετά τις στοιχειώδεις κατακτήσεις της απεργίας πείνας που διεξήγαμε, όσον αφορά την οριοθέτηση της χρήσης του dna, γίνεται ξεκάθαρο πως το κράτος επιδιώκει να πάρει τη ρεβάνς εμπλέκοντας εκτός από την αστυνομία και τους γιατρούς στο βασανισμό που σηματοδοτεί η βίαια λήψη του γενετικού υλικού.

Ο σύντροφος Ασπιώτης αρνήθηκε να δώσει dna στη ΓΑΔΑ, οπότε η εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών έρχεται να καλύψει το κενό προκειμένου να ενισχυθεί η δίωξη του συντρόφου με “αδιάσειστα στοιχεία”. Είναι πλέον γνωστό πως η ποινική χρήση του δειγμάτων dna είναι εντελώς αυθαίρετη και χρησιμοποιείται ως τρόπος κατασκευής ενόχων. Η επιστημονική καταστολή είναι πανταχού παρούσα.

Είναι σαφές πως το κράτος δεν παραιτείται από την επιδίωξή του να προσθέτει σε κάθε δίωξη αναρχικού (ή άλλου κατηγορούμενου) την “αναμφισβήτητη αλήθεια και ακρίβεια” που φέρει η χρήση της επιστημονικής έρευνας στην καταστολή.

Η αντίσταση κατά τη λήψη dna και αποτυπωμάτων αποτελεί μακρά παράδοση στις συλλήψεις αναρχικών και δεν έχει να κάνει με την “ενοχή” ή την “αθωότητα” σε σχέση με τις κατηγορίες όπως θεωρούν τα ανθρωπάκια που στελεχώνουν τις διωκτικές υπηρεσίες. Η αντίστασή μας πατάει στην άρνηση συνεργασίας με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ