[Κερατσίνι] Για την επίθεση των φασιστών στο Ρεσάλτο

Το πρωί του Σαββάτου 25/1 στο Κερατσίνι χρυσαυγίτες βεβήλωσαν το σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Στη συνέχεια καμιά 80αριά φασίστες την πέσανε στο αναρχικό στέκι Ρεσάλτο. Η επίθεση αποκρούστηκε από περίπου 15 συντρόφους/συντρόφισσες. Σύμφωνα με πρώτες ενημερώσεις οι φασίστες εμφανίστηκαν σε τριάδες, και με την επιτήρηση της αστυνομίας επιτέθηκαν με πέτρες, τούβλα, χρώματα έξω από τον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης και ρήξης Ρεσάλτο. Όλο αυτό κράτησε λίγα λεπτά. Τα εθνίκια αποχώρησαν συντεταγμένα όταν ένας της ομάδας ΔΙΑΣ ακούστηκε να τους λέει «τελειώσατε», και οι μπάτσοι τούς φυγάδευσαν απ’ την οδό Λαμπράκη.

Κατά την επίθεση των φασιστών στο Ρεσάλτο σπάστηκαν και τα τζάμια διπλανού σπιτιού, ενώ πέτρες έπεσαν σε παιδικό δωμάτιο αυτού, όπου βρισκόταν ένα παιδάκι. Η δύναμη των φασιστών ήταν από τις περιοχές του Πειραιά, Περάματος, Νίκαιας και Αθήνας, όπως αναγνωρίστηκαν μερικοί από αυτούς. Στη μεγάλη πλειονότητά τους ήταν νέοι άντρες, και κάποιοι είχανε κράνη μαζί τους. Από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες όλοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ φασίστες πρέπει να έφαγαν κατακέφαλα μερικά αντικείμενα. Η φάση κράτησε δέκα λεπτά το πολύ, κατά τη διάρκεια των οποίων μπάτσοι της ομάδας ΔΙΑΣ τους έκαναν πλάτες. Ταυτόχρονα, ομάδες συντρόφων και άλλοι αντιφασίστες κατέφταναν από περιοχές του Πειραιά και της Αθήνας με άγριες διαθέσεις, αλλά οι φασίστες είχαν ήδη εξαφανιστεί. Ένα μισάωρο μετά την αποχώρηση των φασιστών έσπευσαν στην περιοχή κι άλλες μηχανές ΔΙΑΣ καθώς και ΜΑΤ.

Το Ρεσάλτο κάλεσε τοπική πορεία-απάντηση με προσυγκέντρωση στην πλατεία Λαού. Η διαδήλωση, με περισσότερα από 400 άτομα, άρχισε μετά τις 14.00 η ώρα και κινήθηκε στους δρόμους του Κερατσινίου, περνώντας επίσης απ’ τον τόπο δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.