Ανακοίνωση αντρών κρατουμένων φυλακών Κορυδαλλού

Εχθές 16/1 πραγματοποιήθηκε εισβολή αστυνομικών της ΕΚΑΜ και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων και διεξήγαγαν έρευνες σε κελιά συγκρατουμένων μας. Για αυτό το λόγο απαγορεύτηκε ο μεσημεριανός προαυλισμός και παραμείναμε κλειδωμένοι όλη τη μέρα. Πριν λίγες μέρες ,το μεσημέρι της παραμονής πρωτοχρονιάς διατάχθηκε η μεταγωγή κρατουμένων έκτακτα ώστε να εγκαινιαστούν τα ελληνικά Γκουαντανάμο του Δομοκού (ενώ τη συγκεκριμένη μέρα κανονικά δε γίνονται μεταγωγές), παίζοντας έτσι βρώμικο προεκλογικό παιχνίδι στις πλάτες μας. Το Σάββατο 3/1 και έπειτα από εισβολή και έρευνα της ΕΚΑΜ απάγονται βράδυ και μεταφέρονται στην απομόνωση-υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού οι συγκρατούμενοι μας και μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς Χρήστος Τσάκαλος και Γεράσιμος Τσάκαλος. Έπειτα από όλα αυτά αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε και ως πρώτη αντίδραση αρνούμαστε να κλειδωθούμε το μεσημέρι στα κελιά μας ως το Σάββατο 24/1. Τις επόμενες μέρες θα κλιμακώσουμε τις κινήσεις μας εφόσον αυτό χρειαστεί.

Ζητάμε:
1) Την κατάργηση των φυλακών Γ τύπου.
2) Την επιστροφή όσων έχουν μεταφερθεί στις φυλακές Γ τύπου του Δομοκού και των συγκρατουμένων μας Γεράσιμου Τσάκαλου και Χρήστου Τσάκαλου από την απομόνωση των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, στις φυλακές που βρίσκονταν.
3) Στη διάρκεια της κινητοποίησης δε θα δεχθούμε την πραγματοποίηση μεταγωγών στις φυλακές Γ τύπου. Κάθε τέτοια απόπειρα θα τη θεωρήσουμε ενέργεια εκδίκησης στον αγώνα μας και θα αντιδράσουμε αναλόγως. Ως πότε η διευθύντρια φυλακών Κορυδαλλού Κουτσομιχάλη και οι εισαγγελείς Ποιμενίδης και Μαρσιώνη θα επιτρέπουν εγκληματικά τέτοιες παρανομίες. Μήπως αδιαφορούν για το βασανισμό κρατουμένων ή το επιδιώκουν; Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Κρατούμενοι Φυλακών Κορυδαλλού
Πτέρυγες Α,Β,Γ,Δ,Ε – Πτέρυγα Απομόνωσης Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού