[Φυλακές Κορυδαλλού] Δήλωση αλληλεγγύης του Δημήτρη Κουφοντίνα στην Εύη Στατήρη

Πριν από πέντε μήνες, μετά την απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων, ψηφίστηκε η κατάργηση των φυλακών Γ’ τύπου. Ωστόσο, το καθεστώς κράτησης Γ’ τύπου παραμένει για εμάς ουσιαστικά το ίδιο. Παραμένει το καθεστώς εξαίρεσης, παραμένει ο διαχωρισμός, παραμένει η ιδιαίτερη μεταχείριση σε βάρος των πολιτικών κρατουμένων. Παραμένει η εκδικητικότητα της εξουσίας απέναντι σε εκείνους που αμφισβήτησαν δυναμικά και ένοπλα το μονοπώλιο της κρατικής βίας.

Όμως η εκδικητικότητα αυτή επεκτείνεται, με τρόπο δειλό και φασιστικό, απέναντι και στους συγγενείς των πολιτικών κρατουμένων. Η εξουσία επαναφέρει, άλλη μια φορά, την παλιά πρακτική της ομηρίας. Εξορίζει την Αθηνά Τσάκαλου και της απαγορεύει να επισκεφθεί τα παιδιά της. Κρατά στη φυλακή επί έξι μήνες, χωρίς κανένα επιβαρυντικό νομικά στοιχείο, την Εύη Στατήρη, συντρόφισσα φυλακισμένου μέλους της ΣΠΦ, παραβιάζοντας νόμους, ακόμα και εισηγήσεις του αρμόδιου εισαγγελέα. Αποδεικνύεται έτσι, άλλη μια φορά, ότι το κράτος έκτακτης ανάγκης παραμένει βασικό προαπαιτούμενο για την εφαρμογή και του νέου φρικαλέου μνημονίου, διά χειρός της «ευαίσθητης» στην τήρηση των δικαιωμάτων «αριστεράς».

Η Εύη Στατήρη βρίσκεται σήμερα στην ένατη μέρα απεργίας πείνας. Με όπλο και μετερίζι το ίδιο της το σώμα – αδύναμη σωματικά αλλά συγκινητικά ψυχωμένη – δεν παλεύει μόνο για την αυτονόητη αποφυλάκισή της. Η πάλη της είναι ένα μικρό κομμάτι του μεγάλου αγώνα που έρχεται από πολύ παλιά και μας θυμίζει ότι όλα αυτά που μας παίρνουν σήμερα, όλα τα δικαιώματα που σαρώνει η επίθεση του κεφαλαίου, κατακτήθηκαν με αγώνες που είχαν κόστος σε πόνο, σε δάκρυ, σε αίμα. Γι’ αυτό η αλληλεγγύη όλων όσοι θέλουν να λέγονται αγωνιστές και άνθρωποι θα πρέπει να είναι δεδομένη και απλόχερη.

Δημήτρης Κουφοντίνας
Φυλακές Κορυδαλλού
Ειδική Πτέρυγα
22.9.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.