Στάση κρατουμένων σε φυλακές Δομοκού και Τρικάλων για Εύη Στατήρη

Από τις 14 Σεπτεμβρίου ή συγκρατούμενή μας Εύη Στατήρη έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωσή της.

Ή Εύη βρίσκεται στην φυλακή χωρίς κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο εις βάρος της με ένα γελοίο και ανυπόστατο κατηγορητήριο.

Ο πραγματικός λόγος της δίωξής της είναι το γεγονός ότι έχει επιλέξει να είναι ή σύντροφος του συγκρατούμενού μας και μέλους της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου.

Ή στοχοποίηση συγγενικών προσώπων είναι μια εκδικητική τακτική της εξουσίας που στόχο έχει να υποτάξει και να εκβιάσει συναισθηματικά όσους κρατούμενους παραμένουν ανυπότακτοι και επικίνδυνοι για την εύρυθμη λειτουργία της φυλακής.

Ή τροπολογία κουρελόχαρτο που ψήφισε ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος αποδείχτηκε ότι είχε ως μοναδικό στόχο την εξαπάτηση των απεργών πείνας που είχαν φτάσει στα πρόθυρα του θανάτου αφού τόσους μήνες μετά παραμένει προκλητικά ανεφάρμοστη.

Ο αγώνας για να σταματήσει επιτέλους ή ποινικοποίηση των συγγενικών σχέσεων είναι κοινός και αφορά όλους τους κρατούμενους. Γι’ αυτό και από σήμερα σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Εύη Στατήρη αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά μας το μεσημέρι.

Λευτεριά στην Εύη Στατήρη

Κρατούμενοι από φυλακές Δομοκού και Τρικάλων

Υποσημείωση: Παρόμοια κινητοποίηση με μεσημεριανή στάση έχουν ξεκινήσει από τις 3/9 οι κρατούμενοι στις πτέρυγες Α και Δ των φυλακών Κορυδαλλού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.